Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Kennisplatform

kennisplatform

Het COVID-19 kennisplatform is opgericht in samenwerking met de GGD Zuid-Limburg en draagt bij aan de doelstellingen rondom COVID-19 informatievoorziening voor zorgprofessionals. Limburg-Noord is ook betrokken geweest bij de inrichting, maar sluit later aan. Het kennisplatform is voor zorgprofessionals in de sectoren VVT, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, apotheken, ziekenhuis, GGZ en herstelzorg.

Het kennisplatform bestaat uit:

 • Een callcenter dat u kunt bellen voor aanvullende vragen die niet binnen het platform te vinden zijn (na inloggen treft u alle vragen aan). Tel. 088-880 50 05 voor burgers en professionals of Tel. 088-880 50 75 voor huisartsen, artsen gehandicaptenzorg en specialisten ouderengeneeskunde.
 • Siilo om laagdrempelig snel vragen te stellen aan de GGD of andere zorgprofessionals in netwerkverband: Ga naar https://www.siilo.com/nl/ggd-limburg en scan de QR code. Heeft u nog geen account, maak dan eerst een account aan.
 • De afgeschermde webiste op limburgink.nl. Inloggegevens te verkrijgen via link@nazl.nl.
 • Webinarreeks COVID-19. Klik hier voor het actuele programma en om webinars geaccrediteerd en niet geaccrediteerd terug te kijken.

Het Limburgse COVID-19 Kennisplatform heeft onderstaande doelstellingen:

 1. Adequate en snelle beantwoording van COVID-19 gerelateerde vragen
 2. Gebruiksvriendelijke, goed toegankelijke actuele en feitelijke informatie voor professionals
 3. Zicht op in behandeling zijnde vragen
 4. Regionaal steunpunt voor advies voor zorgprofessionals ook wanneer er landelijk nog geen antwoord is op bepaalde vraagstukken
 5. Het identificeren van nepnieuws
 6. Het bieden van informatie en handelingsperspectieven op maat gericht op de praktijk

Actueel houden kennisplatform

De vragen uit siilo worden op deze website bijgewerkt. Tevens worden onderstaande websites bijgehouden op wijzigingen:

Heeft u zelf een vraag?

Alle vragen die gesteld worden, worden bijgewerkt op de afgeschermde website van limburgink.nl naar onderwerp. Naast antwoorden uit betrouwbare bronnen vindt u op deze site ook actuele protocollen en brieven over bijvoorbeeld het testbeleid.  

Staat uw vraag er niet bij bel dan met GGD Zuid-Limburg:

 • 088 880 50 05 informatielijn voor burgers en professionals
 • 088 880 50 75 voor huisartsen, artsen gehandicaptenzorg en specialisten ouderengeneeskunde.

Zie voor de bereikbaarheidsgegevens www.ggdzl.nl.

Voor huisartsen, artsen verstandelijk gehandicapten, specialisten ouderengeneeskunde, apothekers, medisch specialisten, arts microbiologen en artsen infectieziekten is tevens een beveiligde en afgeschermde omgeving ingericht in de siilo applicatie met bouwstenen waar (medische) vragen gesteld kunnen worden aan de arts infectieziektenbestrijding of deskundige infectieziektenpreventie.

Lid worden van siilo?  Ga naar https://www.siilo.com/ggd-limburg en scan de QR code.