Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Scholing

Doelmatig voorschrijven antibiotica

oog

Durf jij het aan?... FTO met een escaperoom

Het is belangrijk om antibiotica doelmatig voor te schrijven. Hiervoor heeft LINK samen met ABR zorgnetwerk GAIN een e-learning, escaperoom en protocollen voor spiegelinformatie ontwikkeld. ontwikkeld. De scholing combineert e-learning met een interactief spel en spiegelinformatie. Discussieer samen met collega’s, kom tot de beste oplossingen en vind als eerste de weg uit de escapebox! Dus wil je eens een ander FTO dan anders?

 

Aarzel niet en neem dit onderwerp op in jullie FTO-jaarplan.

Doelen

Deze FTO module stelt de volgende doelen voor de deelnemers:

  • Kennis over de zin en onzin van antibiotica
  • Inzicht in eigen voorschrijfgedrag antibiotica

Materialen:

https://www.medicijngebruik.nl/fto-voorbereiding/fto-module-presentatie/4580/antibioticaresistentie-gain.

En de bijlage de protocollen

De protocollen voor Mira, Tetrahis en Micorhis worden z.s.m. opgeleverd. Mocht u ook een toegang hebben tot VIP calculus dan is dit protocol bruikbaar voor de spiegelinformatie doelmatig voorschrijven antibiotica.

In 2021 is de verwachting dat we ook nog de resultaten van het project ‘Limburgse trends en determinanten in het voorschrijven van antibiotica’ kunnen toevoegen aan de materialen. Dit project wordt uitgevoerd onder leiding van de GGD Zuid-Limburg en heeft als doel te ondersteunen bij het verklaren van verschillen in voorschrijfgedrag tussen huisartsen. Voor informatie over dit project kunt u contact opnemen met Casper den Heijer, casper.denheijer@ggdzl.nl.

Sluit de enquête