CIP Netwerk

CIP Ambassadeurstrainingen

Uitnodiging deelname ambassadeurstraining CIP netwerk LINK
‘SAMEN WERKEN AAN INFECTIEPREVENTIE’

EEN PROGRAMMA DAT CONTACTPERSONEN INFECTIEPREVENTIE
ONDERSTEUNT BIJ HET REALISEREN VAN DOELEN
SAMEN MET HUN COLLEGA’S

Zoals reeds aangekondigd in onze SAVE THE DATE, organiseert LINK een 2e editie van de ambassadeurstraining in het najaar 2019. Deze training verschilt met de eerdere training, omdat er een onderwijscomponent in is aangebracht. LINK wil organisaties namelijk de optie bieden om de training zelf te borgen en incompany te geven. De training is dan ook 3-daags i.p.v. de eerder aangekondigde 2-daagse training.

Voor wie is dit inspiratieprogramma ‘Samen werken aan infectiepreventie’?


Voor Contactpersonen Infectiepreventie, werkzaam bij organisaties die zijn aangesloten bij het CIP netwerk van Zorgnetwerk Limburg (LINK).

 Als contactpersoon infectiepreventie ben je enthousiast over hygiënisch werken en infectiepreventie. Het liefst vertel je elke collega over het belang ervan. Het is in de praktijk vaak lastiger dan gedacht om iedereen net zo gemotiveerd te krijgen. Een grote valkuil bij voortrekkers is dat ze te snel willen gaan en dat er daardoor een kloof ontstaat met de rest van de collega’s. Als je dingen wilt veranderen in jouw team, is het de kunst om voor de troepen uit te gaan en tegelijkertijd goed te blijven aansluiten bij de collega’s. Dit inspiratieprogramma is daarom speciaal voor jou. Om je op weg te helpen en inzichten en handvatten te geven, zodat je samen met je team aan de slag kunt gaan en blijvende resultaten kunt bereiken. Je doet inzichten en vaardigheden op om met teams aan de slag te gaan. En door het train-de-trainer element leer je ook om deze inzichten en vaardigheden over te dragen aan collega contactpersonen infectiepreventie zodat deze ook met hun teams aan de slag kunnen.


Doelen van dit programma
Je leert tijdens deze dagen:

 • Wat collega’s motiveert om in beweging te komen en wat daarbij belemmerend is.
 • Hoe weerstand kan worden omgebogen naar veranderbereidheid.
 • Hoe je stapsgewijs samen met het team een verandering aan kunt pakken. En hoe je daarbij de online leeromgeving van resistentiepreventie.nl daarbij kunt gebruiken.
 • Welke eigen kwaliteiten je kunt inzetten om collega’s te inspireren en te motiveren.
 • Welke inspirerende werkvormen je daarbij kunt gebruiken.
 • Hoe je anderen in de organisatie kunt gebruiken bij het proces met het team.
 • Vaardigheden om de kennis over te brengen aan collega contactpersonen infectiepreventie

Hoe ziet het inspiratieprogramma er uit?
Een programma van 3 dagen van 9.30 tot 16.30, verspreid over een periode van twee maanden.
Op dag 2 nemen de deelnemers een maatje mee uit hun team/van hun locatie.
Het programma is inspirerend, interactief en praktijkgericht. Je wordt je bewust van de mogelijkheden die er zijn in de rol van contactpersoon en krijgt handvatten aangereikt voor manieren om met het team aan de slag te gaan. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen tussen de deelnemers. Je krijgt opdrachten waarmee je direct aan de slag kunt in je eigen team.

Hoe doen we dat?

 • Interactief programma
 • Afwisseling theorie en praktijk
 • Ideeën voor een aanpak bespreken
 • Praktijkervaringen uitwisselen
 • Praktische tips voor jou en je team
 • Plan van aanpak voor jouw team
 • En het belangrijkste is misschien nog wel: we gaan met energie en plezier met elkaar aan het werk. Niets zo motiverend als dat.

Trainers en begeleiders
Patricia van den Brink en Nicolet van Eerd zijn namens V&VN adviseurs bij het landelijke programma ‘Aanpak antibioticaresistentie in de verpleeghuizen’. Zij hebben jarenlange ervaring als begeleider van veranderingsprocessen in de zorg en het geven van trainingen. Daarbij hebben zij zich gespecialiseerd in het veranderen met en door professionals. De rol van verzorgenden en verpleegkundigen zien zij als een belangrijke sleutel naar succesvolle verandering.

Duur en planning
30 september, 7 november en 26 november 2019 in de Oolderhof Broekstraat 35 te Herten.
Een lunch is inbegrepen.

Aanmelden
Voor de aanmelding voor deze training, klik op
deze link

Vragen

Heeft u vragen, neem dan contact op met Monique Moerenhout, 0495 – 572305, mjm.moerenhout@sjgweert.nl