Om deze website te kunnen gebruiken dient u Javascript in te schakelen.

Nieuws

Verbetering compliance Handhygiëne in verpleeghuizen via methode HANDSOME

Er valt nog steeds veel verbetering te behalen in het naleven van handhygiëne in verpleeghuizen. Infectieziektes zijn deels te voorkomen door goede (hand)hygiëne. Daarom ontwikkelde onderzoeker Gwen Teesing (Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond) samen met haar collega Hélène Voeten een succesvolle methode ter verbetering van de handhygiëne in het verpleeghuis: HANDSOME

Er valt nog steeds veel verbetering te behalen in het naleven van handhygiëne in verpleeghuizen. Infectieziektes zijn deels te voorkomen door goede (hand)hygiëne. Daarom ontwikkelde onderzoeker Gwen Teesing (Erasmus MC en GGD Rotterdam-Rijnmond) samen met haar collega Hélène Voeten een succesvolle methode ter verbetering van de handhygiëne in het verpleeghuis: HANDSOME. HANDSOME is speciaal gemaakt voor zorgpersoneel werkzaam op psychogeriatrische en somatische afdelingen in verpleeghuizen in Nederland. Daarnaast kijkt HANDSOME naar alle facetten van handhygiëne en is het bewezen dat HANDSOME werkt. Er was een aanzienlijke stijging van handhygiëne-gedrag bij verpleeghuizen na het voltooien van het HANDSOME lespakket, deze naleving bleef tevens op lange termijn aanwezig.

14 april jl. heeft de training Handsome in de vorm van een train de trainer ook in Limburg plaatsgevonden. De animo was hoog. Meer aanmeldingen dan plekken. Heb jij niet kunnen deelnemen, een certificaat behalenen de handhygiëne in jouw verpleeghuis verder verbeteren kan nog steeds. Alle materialen van HANDSOME, inclusief een uitgebreide handleiding, kan je nu gratis downloaden op www.zorgvoorbeter.nl/handsome. De bijbehorende e-learning kan je volgen op www.free-learning.nl/modules/handhygiene. Aan de hand van films, tekeningen en feedback leer je alles wat je moet weten over handhygiëne. Bij een score van 80% of meer krijg je een certificaat.

 

 

Sluit de enquête