6 september 2018

'Superbacte­rie' ontdekt die tegen alle soorten antibiotica kan

super bacterie De bacterie kan volgens de onderzoekers ernstige infecties veroorzaken en in sommige gevallen zelfs leiden tot de dood. Vooral verzwakte mensen kunnen geïnfecteerd raken door de bacterie. Daarom is de intensive care de plek waar de bacterie de meeste slachtoffers maakt.

Volgens de onderzoekers is de bacterie vooral dodelijk voor mensen die er al slecht aan toe zijn. De bacterie werd als eerste in Australië waargenomen, maar ook in andere delen van de wereld, waaronder Europa, zijn vormen van de bacterie gevonden. Uiteindelijk onderzochten de wetenschappers monsters in tien verschillende landen. ,,We troffen de bacterie aan in veel landen en ziekenhuizen in de wereld'', zegt Ben Howden van de Universiteit van Melbourne.

Volgens de onderzoekers heeft de bacterie zich ontwikkeld vanwege het toenemende gebruik van antibiotica in ziekenhuizen. ,,Het lijdt geen twijfel dat de resistentie van bacteriën tegen antibiotica een van de grootste gevaren voor ziekenhuizen wereldwijd zijn'', concludeert Howden. 

Artikel: https://www.ad.nl/wetenschap/superbacte-rie-ontdekt-die-tegen-alle-soorten-antibiotica-kan~ae1f0db8/